Zeiss Sigma 300 FESEM – Field Emission Scanning Electron Microscope

Berendezésünk alkalmas különböző gyártási, vagy használatból fakadó hibák feltérképezésére, acél vagy egyéb fémek szövetszerkezetének elemzésére, polimerek, ásványtani minták, valamint bevonatok vizsgálatára akár 1 nanométeres felbontásig. Elektromosan szigetelő és mágneseződő minták vizsgálhatók bevonatolás nélkül.

EDAX Octane Elect Si3N4 ablakú EDS detektorának köszönhetően nagyobb pontossággal végezhetjük kis elemszámú anyagok EDS vizsgálatát, mint a hagyományos detektorokkal felszerelt készülékek. Ilyen technikai paraméterek mellett, valamint az InLens, ETSE és BSE detektorok segítségével publikációs minőségű felvételeket készíthetünk meg-rendelőink számára.

A szolgáltatás menete

  1. Adja meg a mérendő minták paramétereit az ÁRAJÁNLAT KÉRÉS oldalon. Minden feltöltött mintaadatlaphoz tud képet, PDF-et vagy akár több fájlt ZIP-ben csatolni. Kérjük, hogy az adatlapon minél pontosabb és részletesebb információkat közöljön, mert ezzel megkönnyíti az ajánlatadást. Az első adatlap feltöltése után további mintákat is hozzáadhat az ajánlatkérő listához. Kérjük, hogy az adatoknál olyan telefonszámot adjon meg, melyen napközben elérhető.
  2. Az adatok beküldését követően – amennyiben további egyeztetés szükséges – megkeressük önt. Egyedi ajánlatot küldünk, melynek összegét befolyásolja a mérendő anyag típusa és mennyisége. Figyelembe vesszük azt is, hogy az online leadásnál mennyire részletes és pontos információt kaptunk. Egyes esetekben az ajánlatadáshoz szükség lehet a minták előzetes leszállítására is.
  3. Amennyiben egyidejűleg több minta mérését megrendeli, azonosan mérhető minták esetén 5, illetve 10 db-tól mennyiségi kedvezményt biztosítunk. Azonosan mérhető mintának tekintjük azokat a mintákat, amelyek mind anyagában (pl.: fém, kerámia, félvezető, kőzet stb.), mind morfológiában (pl.: por, tömbi, szál, stb.) azonosak.
  4. Elemanalízis (EDS) vizsgálat igény esetén minden esetben EDS jegyzőkönyvet készítünk. Az EDS jegyzőkönyv tartalmazza az analízisre kijelölt területek képeit, a kapott spektrumot, és az elemösszetételt táblázatos formában. Elemtérkép igénylése esetén minden esetben a pontos igények, paraméterek előzetes egyeztetése szükséges.
  5. Elfogadott ajánlat esetén a minták telephelyünkre szállításáról az ügyfélnek kell gondoskodnia. Kérjük, hogy mintákat csak akkor szállítson hozzánk, ha az ajánlatot már elfogadta vagy erről velünk külön egyeztetett.
  6. A minták beérkezését követően normál mérési szolgáltatás esetén a mérési eredményeket 3-5 munkanapon belül megküldjük a Megrendelő részére. Sürgős mérési igény esetén SOS mérési szolgáltatásaink is elérhetőek. Igény esetén 12:00-ig beérkező mintákról akár még aznap elküldjük az eredményeket.
  7. A mérésekről és azok értékeléséről egyedi jegyzőkönyv igényelhető magyar, illetve angol nyelven.
  8. A mérési eredményeket és a számlát e-mailben kapja meg. Fizetés minden esetben utólagos banki átutalással történik.
  9. Amennyiben ön erről külön nem rendelkezik, a beérkező mintákat az eredmények átadását követően további 2. hétig tároljuk.
  10. A mérések eredményeit megőrizzük, külön írásbeli kérés esetén megbeszélt időpontban tárhelyeinkről töröljük.

Kérdés esetén keressen minket bizalommal!